Ефикасен контрол и управление на бизнеса със...скрити камери

Една връзка не върви сама, тя трябва да се поддържа. Да се подклажда, така да се каже, за да гори. Използвайки тази метафора, можем да я наложим и върху всички аспекти от нашия живот – работа, деца, бизнес. Всяко едно нещо трябва да бъде наглеждано, за да се развива в посоката, която ние сме заложили и желаем. Ето защо, ако сте вложили толкова много в някое лично начинание – време, средства, нерви и ресурси, определено ще разберете за какво говоря.

Да направиш свой бизнес в днешно време е меко казано трудно. В някои случаи си е направо невъзможно, особено, ако човек не притежава необходимия подход и IQ. Един мой познат казва „Не бива да те мързи да мислиш“. И е прав. Оставяйки се на течението, ей така да видим какво ще се случи, рискуваме да провалим всичко. Всяко нещо трябва да се прави с мисъл, тъй като има доста фактори, които влияят. Ето защо, в една вече добре развита фирма, с повечко хора, на които не може да се каже, че имате доверие на 100% или по-скоро заради клиентите, ако има такива, е добре да има и наблюдателна система. И не е нужно да влагате много пари. Просто поставете на няколко ключови места скрити камери и уведомете персонала. Разбира се, ако искате. Ако искате да гледате сеири, недейте.

Малките скрити камери най-малкото ще ви покажат на кого може да се доверите. Ако смятате, че хората ви лъжат. Защото има и такива случаи, при които прекаленото доверие в някой и неговите уж добри намерения водят до разочарование и загуби преди всичко.

Друга причина, поради която може да ги използвате е просто, за да защитите бизнеса си, както и своите служители. Представате си, че имате денонощен магазин. И ако нямате възможност вие да застанете зад щанда, то ще трябва да наемете човек. Но колко хора ще искат да останат абсолютно сам сами през нощта, с обората в касата и толкова стока? Подсигурявайки обекта с алармена система и скрити камери, а може и да не са много скрити, вие един вид защитавате своя служител. А другата защита е един як приятел, който да стои небрежно пред магазина, пушейки цигара в леко заплашителна поза и гледайки лошо.