Скрита камера в настолен часовник – инструкция за експлоатация /първа част/


Това е една много удобна скрита камера, която освен, че действа като такава, може да се ползва и като часовник-аларма, което подкрепя неговото прикритие. Принципът му на действие е лесен и разбираем за всеки, ето защо след като прочетете следващите редове, няма да имате никакви проблеми с нейното ползване.

Малката и практична скрита камера в настолен часовник има основни пет функции, които са полезни за всеки дом или офис:

1. Има пет бутона, които определят пет основни функции: час /HR/, минути /MIN/, сверяване /SET/, светлинни индикатори /LIGHT/, говор /TALK/SNZ/.
2. Времето и минутите се показват на LCD дисплея на този часовник, който е с размери от 3.5 инча и разполага с две системи на изобразяване на часа: 12 и 24 часови.
3. Няколко възможности за избор на аларма, час и т.н., както и пет мелодии.
4. Ако часовника е в говор /SNOOZE/ режим, то алармата се активира на всеки 10 минути, като максимума, за който се включва отново и отново е 6 пъти.
5. Две едночасови функции за аларма, измежду които можете да избирате.


За да работите с него, като скрита камера, трябва да направите следното:

1. Първо и много важно нещо, за да започне да работи вашата камера е да я включите. За целта просто отместете дясното кръгло капаче и поставете TF картата в слота, предназначен за нея. След това включете ключето за пускане на устройството, на позиция ON.
2. След като вече часовника-камера е в готовност, може би искате да направите вашите качествени видеозаписи? За целта ще трябва да ползвате дистанционното. Натиснете символа за вкл/изкл. на дистанционното. Щом синята лампа на часовника светне, това значи, че вашето невероятно устройство е готово за работа.
3. Видео записа с тази скрита камера, се стартира веднага щом от дистанционното натиснете специалния бутон, който е универсален символ на запис. След като натиснете, задържате за малко, докато синята лампа на часовника не мигне три пъти, след което угасне. Това значи, че вече записвате видео. Прекратяването на записа става по аналогичен начин – отново натискате бутона, с който пуснахте видео записа. В този момент вашата камера-часовник съхранява направения запис, след което светва синята лампа постоянно. Това значи, че устройството се е върнало в начална позиция и изчаква да започнете нов запис.
4. Ако искате да започнете да правите аудио запис, трябва да натиснете от дистанционното бутона, на който има изобразена малка слушалка. Синята лампа светва веднъж, след което застава в постоянно включено положение. Това значи, че аудиорекордера работи в този момент. Спирането на аудио записа става отново с натискане на бутона.
5. Снимка може да направите с тази скрита камера, като само натиснете бутона с малък фотоапарат от дистанционното. Влизате в режим на снимане. Още веднъж натискането и вече сте заснели вашата снимка, която се съхранява веднага в паметта на устройството. Докато записва снимката, синята лампа постоянно мига. След като светне отново постоянно, значи, че устройството е в готовност за нова снимка.
6. Тази невероятна скрита камера разполага и с практичен режим – детектор на движение, което значи, че когато устройството засече движение пред лещата на камерата, ще включи камерата автоматично да снима. За да го настроите да се включи, трябва да натиснете от дистанционното бутона с малкото човече на него. Лампата започва да мига бързо. В този момент, ако пред обектива на камерата премина човек или има каквото и да е било движение, синята лампа започва да мига все по-бавно, накрая светва два пъти и угасва. Това значи, че започва да прави видеозапис. В момента, в който движението пред камерата замре, тя спира да снима. Синята лампа отново започва да мига бързо.
7. Ако искате да изключите устройството, натиснете символа за вкл./изкл. от дистанционното, синята лампа угасва, устройството е спряно напълно.
8. За да прехвърлите вече готовите си записи от устройството на компютъра си, включете USB кабела, докато устройството е изключено и после от дистанционното натиснете символа за вкл/изкл.
9. Използване като уеб камера: За да използвате тази камера-часовник като уеб камера, първо ще трябва да инсталирате драйверите за тази опция, които ще намерите на включеният диск в комплекта. След като ги инсталирате, трябва само да включите USB кабела, докато обаче устройството е изключено, да натиснете бутона за вкл/изкл. от дистанционното и автоматично ще влезете под режима PC CAM.
10. Зареждане батерия: За да заредите вашата камера-часовник трябва първо да я изключите. Завъртете главния ключ под кръглото капаче в дясно на OFF. След това сложете USB кабела в слота. Трябва да светне червена лампа. Като другата част на кабела е включена разбира се в компютъра. Когато батерията е напълно заредена, лампата угасва. Може да заредите устройството и със специално включения адаптер за целта.
11. Рестартиране: Понякога устройството може да спре да работи или да отказва да изпълнява командите ви. Тогава просто обърнете ключето на OFF и после отново на ON.
12. Когато батерията е започнала да се изтощава или има нужда веднага да се зареди, дисплея става неясен и почти не се различава часа, а синята лампа започва да мига постоянно. Трябва веднага да включите в зарядното. Ако все пак устройството се изключи само, което и ще стане, ако след минута-две не го сложите да се зарежда, то записваното до тук ще се съхрани в паметта на камерата-часовник.
13. Дата и час на файловете: Имате възможност да виждате кой файл кога е записан. За да направите това обаче първо трябва да направите някои настройки. Във включеният диск към комплекта има файл, който се казва writertime. Щом го стартирате камерата ще се свърже с компютъра и сама ще си свери времето и датата.

Следва…